Waarom zou je aan sociale media mee moeten doen als ondernemer?

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 11:45

Dit is denk ik de hamvraag voor veel ondernemers. Ze willen namelijk ondernemer zijn in hun eigen onderneming, niet constant bezig zijn met marketing. Oh wacht.. Precies dat is mijn punt van dit artikel. Op het moment dat je een onderneming hebt, ben je een wandelende marketingcampagne geworden.

Want als jij het niet hebt over je bedrijf, wie dan wel?

Daar komt de sociale media om de hoek te kijken. Je zult daar moeten zijn waar je doelgroep is. Vroeger was dat eenvoudiger en overzichtelijker met maar een paar kanalen zoals de krant, tv en misschien een weekblad. Nu heb je de mogelijkheid om bijna overal te zijn.

Betekent dit dat je dan ook overal moet zijn? Nee, want dat is niet haalbaar als ondernemer die nieuw is op sociale media of iemand dit simpelweg nog niet een team kan inhuren. Of je doet wel al iets, helaas niet consequent.

(de tekst gaat verder onder de foto)

Wat dan wel?

Begin ergens. Ik heb nu op meerdere platvormen gepubliceerd en welke soort content semi-viraal gaat, blijft me soms nog verbazen. Wat ik wel weet, is dat als je niet publiceert, je niet zichtbaar bent voor een behoorlijk deel van je doelgroep. En je doelgroep zit echt overal op het moment.

Als ik tegenwoordig aan iemand vraag lees je de krant of kijk je tv, krijg ik steeds vaker een blik van "waar heb je het over?". Dus blijft er over: hoe kan ik je dan wel bereiken? Wat doe of lees je dan? En dan is toch wel vaak het antwoord," ja toch wel op Instagram of Facebook".

Je doelgroep is bijna overal

Kortom, wat doe je dan? Nou, een beetje van wat ik doe. 1 stuk content maken en dat gewoon op meerdere kanalen inzetten. Niet aanpassen per kanaal, hooguit het formaat. Dan na een tijdje kijken welk kanaal het beste resultaat oplevert en daar verder mee gaan.

Het feit dat je je verhaal vertelt, laat zien wat je bedrijf doet en wat je voor de klant kan betekenen is voor veel mensen al meer dan genoeg. En later kun je altijd nog dat team inhuren.

Mocht je nu toch liever al een klein team willen hebben,kun je eenvoudig in mijn digitale agenda een afspraak boeken om te kijken wat ik voor je kan doen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.